Author

Anastasia Karra

Browsing

Among the mile-wide rolling cornfields on Österlen is Eva and Kristian’s four-lane farm. Creating a cozy and relaxed place to be able to gather the whole family was one of the goals of the renovation – which required both genuine understanding and a large dose of feeling for everything to be right. It looks stylish and almost modern, without in any way sticking out or making a fuss of itself. Rather, it blends in perfectly, but the farm was also built in the middle of the 19th century. Photography : SOFI SYKFONT See also :https://house-diaries.com/a-19th-century-home-beautiful-renovation-in-sweden/

This beautiful countryside home has been completely transformed by G.P. Schafer Architect, located in Mill Valley, a city in Marin County, California. This lovely countryside home offers a bright and airy new interior layout with plenty of charm. Decorated with a layering of textures and accessories, the interiors are brimming with warmth and personality. This home is very livable, with spaces that are ideal for family living and entertaining…  London-based interior designer Rita Konig was responsible for infusing every room of this countryside home with her characteristic quirky charm. (via https://onekindesign.com/ ) See also :https://house-diaries.com/london-bed-breakfast-a-guesthouse-by-susan-burns/

Indie & Co.’s client, who had recently purchased this gorgeous Victorian property, decided to reconfigure the building into one rental flat, a home home office/ guest flat and a maisonette for herself. Working alongside her architectural team, designers were commissioned to design the scheme and specify the furniture, fixtures and fittings in a way that would tie all the areas of this unique layout together. Using a beautiful grey terrazzo in the kitchen and bathrooms gives continuity, as well as the beautiful golden oak that acts as a consistent theme through the space, coupled with accents of brass and copper to bring a sense of warmth and luxury. They selected a soft blue for the walls which serves as the backdrop to a unique wall sculpture inspired by nearby Hampstead Heath by Kaori Tatebayashi. The soft shades combined with the grain of natural timber exudes a serene calm, while carefully…

Let that light in! A beautifully lit ground floor wrap around extension and internal refurbishment to a dark a fragmented period property. The brief was to develop an open plan space that had a flow around the ground floor of the property. The works would need to open up a dark and disconnected ground floor in to one that allows the family to use all the spaces throughout the day and evening. It took a lot of effort from the clients and Iguana Architects to develop an interior design language that met their requirements and the clients were absolutely fantastic with their choices of finishes and lighting. Whilst it was a challenging project, it was equally satisfying seeing the project come to life. Its now a pleasure to go over and see the space, how happy the clients are and what a difference it has made to their life. Photography…

A 2100sf loft in the heart of the Flat Iron District by thread collective reconceives the loft as a place not just for young families or artists but for those in the golden years ready to experience the city from a new perspective. The single floor unit, is framed on three sides by large windows, flooding the interiors with natural daylight and creating a unique atmosphere for a New York apartment where light and windows are cherished. The design gut renovated the existing, which was a divided into small rooms, breaking through the space from front to back to create a new flow, with the program and uses defined by furnishings and interior built-ins, and sliding steel and glass partitions. The owner, Sandy Marker, has a close family with 2 grown sons who visit often from across the Hudson River. Having recently lost her husband, Sandy embraced the design process…

An architect, urban planner, and general contractor in Kansas City, Missouri, Richard Wetzel always wanted to design and build the house he had been mulling over for years- one that could house a growing and extended family, but also one that showcased his love for modern design, his adopted hometown of Kansas City, his family’s heirloom book collection, and a wide variety of work from local and family artists.When Wetzel found the last two home sites within a newly constructed planned development a block away from the world renowned Country Club Plaza shopping district, he knew it was time. The 6,300 square foot house, a collaboration of Chris Fein of Forward Design + Architecture, Kali Buchanan of Kali Buchanan Interior Design, and Centric Homes (where Richard is a partner), is consistent with the traditional design of the surrounding development on the exterior, but a gallery of natural light, space, art,…

Donna Mondi’s love of blending classical architecture with modernity aligned perfectly with their clients’ taste and their eclectic condo in Chicago’s groundbreaking One Bennett Park. This stunning high-rise has gained much respect due to the architectural design by New York’s renowned Robert A.M. Stern. Taking their cues from the classical intention of the building and working with local artisans designers created beautiful furnishings throughout, curated commissioned art and added decadent fabrics and rich area rugs to anchor every room. Every wall within the home is treated with specialty paint finishes, custom millwork, upholstered panels, or wall coverings and while it was a challenging task the result is breathtakingly cohesive. The fireplace is a standout with custom steel cabinets and shelving, a dramatic marble surround, and a backdrop of textured plaster to create the focal point the client desired. The Master Bedroom called for a statement bed wall of shimmery velvet juxtaposed…

LLI Design completed a total redesign and refurbishment of a 4 story 1970’s townhouse in Highgate, a leafy and desirable part of London.The house had tremendous potential and the new owners, a young professional couple, wanted to embrace the 1970’s feel, rather than try to ignore it, albeit not in a cliched way. Top of their wish list was a contemporary glass and steel open tread staircase and a master bathroom with a distinctive WOW factor. Although the room sizes were good, being the full width of the property on each floor and benefiting from good natural light.The furniture specified was bright and colourful, as a counterpoint to the walls and floor. The palette was burnt orange, yellow and dark woods with industrial metals. The visual impact of the new staircase was kept to a minimum by installing a glass balustrade with no handrail. The second floor was reconfigured from a series…

The project by Angelucci Architects, has been coined from the Italian word “nido” meaning bird’s nest or kindergarten, so fitting for a project that developed from its mid-twentieth century migrant history in the area.The home was purchased as a desire to return to the original place of origin when the client’s grandparents first migrated from Italy to Australia. This journey has been an exploration between architect and builder to explore the opportunities possible in small living in the city. Critical to the value of small living is the ability to maximise natural light, increase open space, extend views into the distance, maximise natural ventilation and ensure all aspects of modern life have been catered for in the design.The home was originally designed for a young couple and during the journey has developed into a home for six. The design approach was to maintain the existing open space by re-distributing the…

The intent of this design by DIG Architects was to work within the context of the Indian cultural narrative with a new language of interpretation that allows for a dynamic, varied and yet enduring experience for the end user. The spine of the design is the exuberant use of colors, which is a key element of the Indian culture. The subtle yet definitive use of colors to connect with the space without being overwhelming and out of sync presented a new challenge. The mainstay of the theory is the large volume that starts right from the entrance spanning till the lobby for individual rooms. This volume has been termed ‘The Blue Scoop’. The design intent for it was achieved by having all the surfaces connected to this volume in a single tone of color (Blue). This move creates an illusion of a chunk of mass being subtracted (scooped) and separated…